Mr Galahad

Omvänd Robin Hood strategi

In Samhälle on 12 juli 2012 at 6:52

Regeringen kritiseras i Daniel Swedins ledare i Aftonbladet för den hemliga utförsäljningen av bilprovningen till Opus Holding group.

Men det är väl inget konstigt med det heller.
Hur ska regeringen har råd med alla sina skattelättnader för de rikaste om de inte får sälja ut en massa. På något sätt måste man ju finansiera det eller hur?

Man tar ifrån de fattigaste – oss, genom försämringar i våra skyddsnät. Men det räcker inte så man måste också sälja ut några fler delar av det vi tillsammans byggt upp. Så vi får betala mer när deras tjänster ”marknadsanpassas”.
Och på så sätt finansierar man ytterligare skattelättnader som gynnar de rikaste.
Genialiskt faktiskt… *Ironi*

 

//Mr Galahad

Annonser
  1. Så jag tillhör de rikaste? En busschaufför? Det måste vara ett fattigt land vi lever i då när en sån som jag tillhör de ”rikaste”. Och så länge det avlönas massor av genuspedagoger och annat tjafs med skattepengar, ska ingen inbilla mig att det inte finns utrymme för skattesänkningar. Världens högsta skatter är inte tillräckligt försomliga….

    • Som jag sade på AB så tjänar alla som arbetar på skattelättnaderna, de ynka hundralapparna är dock ingenting mot för vad vi får betala i ökade kostnader på andra håll. Exempelvis högre avgifter när vi MÅSTE besiktiga bilen.

      //Mr G

  2. Varför ska ni som är emot det alltid bagatellisera det och påstå att det bara rör sig om ynka hundralappar? För min blygsamma lön handlar det om tusenlappar! Ogilla skattesänkning om du vill, men bagatellisera det inte genom att säga att det inte märks, för det gör det! Och sen anser jag inte att alla MÅSTE ha bil, det är valfritt, och om man har en är det ändå en en gång om året avgift som man nog har råd med, annars får man nog fundera på att sälja den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: