Mr Galahad

Skydda barnen ifrån ALLA övergrepp

In Världen on 10 september 2013 at 11:20

My Wingren skriver ”Men när föräldrars rätt till sina barn och barns rätt till trygghet ställs emot varandra, som det görs vid svåra vårdnadsfrågor, hoppas jag att vi även fortsättningsvis väljer att hellre ta barnets perspektiv än pappans.”

Det hon egentligen menar med detta är att samhället alltid ska ta mammans anmälningar på största allvar oavsett hur osannolika eller i vissa fall bevisat lögnaktiga dessa är. Utan minsta ifrågasättande eller kritisk granskning ska anklagelser, i synnerhet när de förekommer i vårdnadstvister tas för den absoluta sanningen. Att barnets perspektiv kan vara att skydda detta ifrån en mamma som försöker tvinga bort barnets pappa ifrån barnets liv. Det har helt uppenbarligen aldrig slagit My Wingren.

Problemet med de utredningar som görs på många håll, ni vet de som ska förhålla sig opartiska och konsekventa, är att de utförs av människor som gång på gång visat sig inte kunna förhålla sig vare sig opartiska eller konsekventa.
Det har vi kunnat se utifrån all den kritik som socialtjänsten fått de senaste åren. Man har helt enkelt bestämt sig för en sak och inga bevis eller åtgärder kommer aldrig att få dem att ändra sig.

Följden av detta är att vi idag har ett system där allt en mamma som vill tvinga bort sitt barns pappa (Jodå de finns och det är inte särskilt ovanligt) bara behöver yttra orden ”sexuella övergrepp” och vips så skickas pappan ned i den djupaste av alla celler för att kanske aldrig igen få vara pappa för sin lilla tjej eller kille oavsett om han är skyldig eller ej. Om pappan gör en orosanmälan utifrån att barnet skadas av mamman så tas dessa inte ens i närheten på samma allvar och det händer tom att dessa ”försvinner” hos myndigheten. Hur detta går till finns det bara en förklaring till och det är den mänskliga faktorn.

Man talar ofta om barnperspektivet i sådana här sammanhang. Det gör jag också. Fast jag menar att det ligger i barnets bästa att få sina rättigheter säkrade oavsett vem barnet behöver skyddas ifrån och för att lyckas med det så krävs det att utredande part vågar granska även anklagelser om sexuella övergrepp kritiskt. Alltför många barn får se sina pappor bort tvingade utan skäl.

Barnrätts Juristen Lena Celander-Jörgensen skriver så här i en debattartikel

Jag är vid det här laget övertygad om att socialtjänsten bara har två alarmsystem. Om någon av dessa börjar blinka så är de beredda att ”rycka ut”. Den ena av dessa är hot och hot om våld mot kvinnor (inte män).  Den andra är övergrepp, sexuella övergrepp mot barn. Socialtjänsten har då inga stoppsignaler alls utan blir tunnelseende.

 

Tyvärr så tror jag att hon har helt rätt.

//Mr G

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: