Mr Galahad

Genusindoktrinering mot våra barn

In Världen on 25 november 2013 at 11:32

BRs och Toy´s R Us kataloger damp ned i franska hem utbröt ramaskri bland mer konservativa kretsar och just nu pågår en kampanj ifrån dessa att bojkotta både leksaksaffärerna och ”den svenska modellen”.
Måhända är detta aningen överilat men i grund och botten finns där en intressant poäng.

Det som genusfolket talar om i sådana här sammanhang brukar vara att bryta könsstereotypa mönster vilket i sak är en bra sak, alla ska ju få möjlighet att själv bestämma över sina liv och de ska leva det. Men hur mycket påverkas våra barn av den ständiga strömmen av sådan ”könsneutral” reklam och annan liknande information. Vi vet alla hur enormt stor påverkan media har på oss alla och samma sak påverkar givetvis även våra barn. Vad de ser på reklam, på TV och i filmer påverkar dem lika mycket som det vi vuxna ser och läser påverkar oss. Följaktligen så blir det alltså så att om barnen då lär sig ifrån den reklamen till exempel så framstår alltså en bild av vuxenvärlden (som leken är en förberedelse inför) där pojkar måste vara på ett visst sätt och flickor på ett annat. Det är så de uppfattar den. I sin iver att inte påverka barnen så har man alltså skapat påverkan åt det andra hållet.

Våra barn lär sig idag att inga gränser finns och att alla försök att sätta individer i fack är ett dåligt beteende men det hela blir mer komplext eftersom vi människor är sällsynt duktiga på att just sätta saker i fack. Det är därför vi överlevde och grottmänniskorna inte gjorde det. Steget är inte så långt ifrån oss idag som man kan tro och detta med att spränga alla gränser för barnen kan mycket väl bli en psykologisk katastrof senare i deras liv. Ingen vet eftersom ingen egentligen forskat på detta.

Låt barnen leka som DE vill och sluta försök påverka deras lek.

Låt barnen leka som DE vill och sluta försök påverka deras lek.

Personligen så anser jag att barnen själva ska få bestämma hur och med vad de ska leka med och givetvis också med vem. Om de vill leka krig och kräla i gyttjan ska de få göra det helt oavsett om de heter Peter, Lotta eller Muhammed och givetvis ska samma barn också få leka doktor eller ”mamma pappa barn” om de så önskar.
Ärligt talat förstår jag inte varför så många känner att de måste påverka barnen i en viss riktning, det finns ett ord för det och det kallas indoktrinering och det är ett dåligt beteende ifrån oss vuxna.

/Arvid Aka Mr Galahad

Annonser
 1. Ja jag är ju inte för indoktrinering av barn heller men visst påverkas de redan av dessa fantasilösa leksakskataloger, och att man kan välja hur denna påverkan ska se ut. Minns en 4-åring (pojke) med sin spidermandräkt när han for runt med sin favoritdockvagn i parken (helt frivilligt). Så i min värld är det helt rätt att visa pojkar som leker med dockor och flickor som leker med lyftkranar. Som leksakskataloger är (varit?) utformade är inte heller med verkligheten övrensstämmande.

  • Visst gör de det. I en perfekt värld så skulle reklam riktad mot barn inte få finnas.
   Frågan är vilken påverkan som är minst dålig.

 2. ….fast, de flesta barn hänger nog inte med i debatten kring genus (i media), däremot läser de leksakskatalogerna. Det MINST indoktrinerande borde väl isåfall vara att flickor och pojkar visas med olika typer av leksaker oberoende av kön? Jag förstår i ärlighetens namn inte vem som ens skulle komma på idén att göra skillnad på småbarn! Låt barn vara barn och låt dem leka med vad de vill! Heja Toy’r’us! Verkligen på och i tiden!

  • Ja och jovisst och vore det för att det enbart är leksakskatalogerna vi talar om så vore det en sak men i dagsläget så är det så oerhört mycket mer påverkan som pågår. Jag hävdar liksom du att barnen ska få vara barn och leka med vad de vill utan påverkan ifrån oss vuxna, mer än ur säkerhetssynpunkt dvs. Problemet är att det pågår en stor sådan påverkan på väldigt många håll i landet och jag vill påstå att den påverkan är minst lika illa som någon annan.

   Tillsammans så blir den påverkan som riktas mot barnen tämligen stor och den förälder som inte vill se sådan påverkan på sina barn blir genast stämplad som en mindre vetande grottmänniska. (True story).

 3. ”Steget är inte så långt ifrån oss idag som man kan tro och detta med att spränga alla gränser för barnen kan mycket väl bli en psykologisk katastrof senare i deras liv. Ingen vet eftersom ingen egentligen forskat på detta.”

  Det är just detta som stör mig något grymt när det gäller genusteorier mot barn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: