Mr Galahad

Det feministiska självmålet

In Världen on 28 november 2013 at 19:41

Marcus Birro skrev en krönika igår som i princip gick ut på att tala om att de allra flesta män var bra killar som vare sig förtryckte, slog eller våldtog några kvinnor och att feminister borde lyfta blicken ifrån skyttegravarna och se den verkligheten som vi andra möter varje dag. En verklighet som enligt mig givetvis innehåller sin beskärda del av både kvinnoproblem och mansproblem. Han menar att den feministiska rörelsen ägnar alltför mycket tid åt att skjuta ned helt vanliga bra killar som utövar sina rättigheter istället för att faktiskt göra något värdefullt och konstruktivt.

”Medan namnkunniga kvinnliga kulturarbetare hånar marginaliserade manliga debattörer -//- blir flera viktiga frågor liggande.”

Som en direkt reaktion som dessutom är riktad mot Birro skriver My på den feministiska webzinet Polutism följande artikel: Mitt namn är My – Det är mig Marcus Birro attackerar där hon i princip spenderar hela texten på att förklara varför Birro är dum i huvudet som inte förstår att My står i skyttegravarna för att skydda kvinnor och barn medan han attackerar dem.

Handflatax2 + Panna = 🙂

Att hon med texten bevisar just det som Birro skriver om verkar inte gå upp för henne. Fast det är klart om man upplever sig ”attackerad” när någon skriver att feminister kanske borde försöka lyssna till vad de bra killarna som bryr sig faktiskt talar om innan de skjuter ned dem och istället ägna sig åt verkliga problem som exempelvis trafficking. Så är det kanske inte så märkligt att samma individ har svårt att greppa hur det egna beteendet faktiskt är identiskt med det som Birro beskriver. Det är inte så ofta man ser offentliga politiska självmål men här är ett av dem.

Jag tycker att Birro ska ha en eloge för att har har modet att ta upp ämnet. Utan tvekan kommer han att tvingas utstå ett medialt gatlopp när de feministiska valkyriorna sveper ned för att slita isär honom. Många är de män som drabbats av dessa damers mäktiga vrede för att de i likhet med Birro inte snällt höll käften utan vågade säga emot.

Så välkommen till gänget Marcus.

/Arvid Aka Mr Galahad

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: