Mr Galahad

90 procent av de som är radikala feminister vill sluta men kan inte

In Världen on 26 maj 2015 at 10:30

Om det inte vore för den radikalfeministiska synen på offren så hade Fanny kunnat ha haft rätt. Men i verkligheten där de flesta av oss andra valt att existera så ser inte prostitutionsproblemet ut på det sätt som Fanny beskriver.

Ungdomsstyrelsen släppte 2012 en rapport kring ungdomar och prostitution. Rapporten visar att andelen unga män som säljer sex numera är nästan tre gånger så stor som den kvinnliga motsvarigheten. Det handlar om en trendförstärkning: det är sedan länge ett faktum att den manliga prostitutionen bland unga är större än den kvinnliga, och utvecklingen accelererar. Köparna är såväl män som kvinnor.
(Varför är en rapport om ungdomar och prostitution relevant? Jo därför att det främst är ungdomar som prostituerar sig)

Den radikalfeministiska verklighetsbeskrivningen går inte att applicera på det och det enkla skälet är att deras perspektiv inte är komplett.
Det kan givetvis stämma till viss del men det är inte ens halva sanningen och fram tills att de själva är beredda att inse och erkänna det så kommer alla som tillskriver sig den tron att vara radikala fanatiker.

En man eller en kvinna som köper sex behöver nödvändigtvis inte göra det för att de vill trycka ned en annan människa. Det rör sig oftare om betydligt mer basala behov som vi alla har men långt ifrån alla får tillfredställda.
En del köper sex med en dominatrix (Googla om ni inte vet) för att de VILL bli dominerade och det kan alltså inte heller förklaras med könsmaktsordning etc. Andra köper en prostituerad som agerar ”flickvän/pojkvän” under ett dygn eller kanske en semester. Andra köper helt enkelt sex för att det är det enda sättet de kan få det. Det finns många oerhört ensamma människor därute. Orsakerna kan som sagt vara många och makt en av dem men det är inte så enkelt utan många andra drivande faktorer finns också.

Kort sagt. Det man försöker göra är att komma med enkla förklaringar som är lätta att ta till sig för de som saknar förmågan att själva ta reda på fakta och dra egna slutsatser. För den som faktiskt läst på så ter sig förklaringarna ungefär som SDs förklaringar till problem i samhället.

F! – Allt är männens fel, Jo Alla män etc…
SD – Allt är främlingarnas fel, jo alla främlingar etc…

Jag tycker fortfarande att det är helt makalöst hur så många kan gå på dessa ideologier och argumentera för dem utan att ha några som helst fakta att stötta sina argument på.

//Mr G

  1. Typsnittet är på tok för stort på just denna artikeln. Kan bara lästa första halvan av varje rad.

    • Tackar, det blev något fel när jag klipp och klistrade texten mellan olika editorer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: